• Hiep Hiep HOERAAAA

  Gelukkige verjaardag Valentine!!

  Valentine is op 21 september 12 jaar geworden, een dikke proficiat voor haar!

  Bedankt voor de overheerlijke cheesecake! laughing

 • Filmworkshop

  Dag iedereen

  Samen met de bovenbouw dragen we het peterschap over Het Vissersmonument die in Heist staat. Op dinsdag 19 september brachten we een bezoekje aan het standbeeld. 

  De leerlingen kregen ook wat extra uitleg over de geschiedenis ervan.  Daarna werd hun kennis op de proef gesteld met een kleine quiz. In de namiddag werden de leerlingen in groepjes verdeeld.

  Elk groepje kreeg als opdracht om een verhaal uit te schrijven over het monument, vissers, afscheid,...  Alles was mogelijk!

  Het verhaal uitschrijven was niet gemakkelijk, maar dankzij hun doorzetting zijn alle groepjes erin geslaagd om er iets mooi van te maken.

  Op woensdag  20 september kwam een mevrouw langs om ons kennis te laten maken met 'Digital story'.  Digital story is een korte film waarin je een collage ziet van foto's, tekeningen, toneeltjes, geluiden,...

  De leerlingen kregen de kans om in groepjes zo'n film te maken aan de hand van Ipads. Onmiddellijk hadden de leerlingen door hoe ze aan de slag moesten gaan. De samenwerking was TOP!

  Wanneer alle filmpjes klaar waren nodigden we de onderbouw uit voor een toonmoment. Het deed deugd om te zien hoe trots de leerlingen waren over hun resultaat. 

  Neem zeker een kijkje via onderstaande link! 

  https://photos.google.com/share/AF1QipN5zQXmaJmS8v-dBL7HXKA0VqBDpNbdSNX3LXJSP3qMt4wxCVlAOCIZudThezCKOA?key=ZDgzX0RHOE16RXdTdlQzSEk5R1YzRDBMaDhrV05n

  Dit is de link om de filmpjes te bekijken:

  https://wetransfer.com/downloads/bb1fe9884329b2ccb45ddee004845b8120170920092449/3876b86017731b0d37b564a452937e3920170920092449/385d38

 • Sportdag

  Dag iedereen!

  Vandaag was het sportdag voor de leerlingen van de bovenbouw. 

  We vertrokken om 8u30 met de fiets richting Laguna beach. 

  Jammer genoeg was het wel aan het regenen, het voordeel was wel dat we snel aankwamen smile.

  Samen met een andere school vormden we één groep. De eerste sport die we leerden kennen was flag football.

  De leerlingen speelden ontzettend goed samen. Daarna was het tijd voor een groot avontuur....duo Sprint. 

  Duo Sprint bestaat uit kanoën, lopen en rijden met een go-car. Enkele leerlingen overwonnen hun schrik op het water. Het was zeer leuk om hen bezig te zien. 

  Na de Duo Sprint konden we ons terug binnen gaan opwarmen. Het was tijd om te frisbeeën. De leerlingen maakten kennis met de verschillende technieken van frisbee. 

  We sloten de dag af met baseball. Er werd heel wat gelopen en gelachen.

  Ondanks het slechte weer was het een fantastische dag vol nieuwe ervaringen!

   

  Klik hier voor de leuke foto's. 

  Lees meer...